У Києві відбулася прем’єра документального фільму “Поверніть мене додому” про депортацію в’язнів

У Києві відбулася прем'єра документального фільму "Поверніть мене додому" про депортацію в'язнів 12.07.2024 04:45 Укрінформ У Києві в четвер, 11 липня, відбувся прем'єрний показ документального фільму "Поверніть мене додому" про історії депортованих в'язнів, які опинилися в окупації, а також дискусія, присвячена питанню появи нових ордерів МКС проти посадовців РФ. 

Подія відбулась у стінах «Українського дому», передає кореспондент Укрінформу.

"Усі засуджені – це цивільні люди. Це люди, які хочуть повернутися в Україну і наша держава має боротися за кожного з них абсолютно так само, як і за кожну депортовану українську дитину та військовополонених", – сказала журналістка проєкту "Ти як?" та авторка стрічки "Поверніть мене додому" Мар'яна Сич.

Фільм "Поверніть мене додому" ілюструє тему незаконного вивезення засуджених з окупованих територій України до Росії восени 2022 року, а також те, як після відбування покарань у російських в'язницях українці намагаються повернутися додому через Грузію. Зокрема, допрем'єрний показ стрічки відбувся 23 червня у Грузії в рамках міжнародного фестивалю "ZEG Tbilisi storytelling festival", де вона отримала схвальні професійні відгуки колег.

"Вибір складний в обмежений період часу, в більшості його не було. Ми їх по суті примусово залишили в окупації, віддавши в руки росіянам", – наголосив міністр юстиції України Денис Малюська.

Після перегляду стрічки пройшло обговорення за участі правозахисників, представників влади та медіа. Тема дискусії була присвячена питанню "Чи можливі ордери МКС проти посадовців РФ?".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в середу, 10 липня, відбувся закритий допрем’єрний показ документальної стрічки “Кринки”, яку зняли подружжя фотокореспондентів Костянтин і Влада Ліберови спільно з Укрінформом.

Фото: Oleksandr Klymenko

Депортація Тимчасова окупація В'язниця Документальне кіно

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь