У Миколаєві відкрилася підсумкова виставка культурно-мистецького проєкту «Берегині України»

У Миколаєві відкрилася підсумкова виставка культурно-мистецького проєкту «Берегині України» Фото 17.07.2024 12:39 Укрінформ У Миколаєві відкрилася підсумкова виставка культурно-мистецького проєкту "Берегині України", головною метою якого є розповісти про важливу роль жінки-Берегині під час війни.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організаторка заходу, голова ГО "Культурно-мистецька асоціація "Арт-спокуса", заслужена працівниця культури України Валентина Кривцова.

"Сьогодні ми відкриваємо підсумкову виставку культурно-мистецького проєкту "Берегині України". Його мета – ознайомити глядачів з творчістю жінок міста-героя Миколаєва, розповісти про важливу роль жінки-Берегині під час війни. Проєкт тривав протягом 2022-2024 років з ініціативи Центральної міської бібліотеки ім. М. Л. Кропивницького та ГО "Культурно-мистецька асоціація "Арт-спокуса", – розповіла Кривцова.

За її словами, за цей час було представлено творчість 13 майстринь з власною філософією, тематикою та ідеєю. Кожна мисткиня наділена своїми обереговими якостями. Скажімо, Леся Сайковська – Берегиня традицій, Єлизавета Козирєва – Берегиня дому, Олена Маркитан – Берегиня роду, Наталія Ракітіна – Берегиня світла, Тетяна Веремієнко – Берегиня затишку тощо.

Загалом у проєкті представлено 260 авторських робіт з традиційних і сучасних видів мистецтва. Це картини, рушники, витинанки, писанкарство, авторська лялька, батик, ткацтво, квілінг та інші.

Для підсумкової виставки учасниці підготували вишиті інтер'єрні картини, традиційні рушники, ткані гобелени, барвисті мальовки, декоративні панно, філігранні витинанки, авторські ляльки.

Також усі бажаючі змогли особисто познайомитися з мисткинями-Берегинями, які були присутні на відкритті у стилізованих образах.

У Миколаєві відкрилася підсумкова виставка культурно-мистецького проєкту “Берегині України” / Фото надані Валентиною Кривцовою

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь