У Раді створюють робочу групу із захисту об’єктів культурної спадщини

У Раді створюють робочу групу із захисту об’єктів культурної спадщини 24.07.2024 18:23 Укрінформ У Верховній Раді створюють спеціальну міжкомітетську робочу групу із захисту об’єктів культурної спадщини. 

Про це заявила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, очільниця партії “Слуга народу” Олена Шуляк, передає Укрінформ з посиланням на сайт політсили.

«Завдання робочої групи – напрацювати законодавчі зміни, які допоможуть розв’язати проблему довільного знищення пам’яток, яка хоча й загострилася внаслідок російської збройної агресії, але не є новою для України внаслідок дій забудовників і сумнівних рішень місцевих рад», – сказала вона.

Як зазначила Шуляк, до робочої групи, крім членів комітету містобудування, увійдуть представники комітету гуманітарної та інформаційної політики, народні депутати, представники Мінвідновлення, Міністерства культури та інформаційної політики, центральних і місцевих органів влади, а також науковці й експерти у сфері культурної спадщини.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь