У США нападнику на письменника Салмана Рушді висунули додаткові звинувачення

У США нападнику на письменника Салмана Рушді висунули додаткові звинувачення 25.07.2024 10:08 Укрінформ Американська прокуратура висунула додаткові звинувачення Гаді Матару, який у 2022 році у Нью-Йорку здійснив напад із ножем на британсько-американського письменника Салмана Рушді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Прокурори також звинувачують Матара у наданні матеріальної підтримки ліванському терористичному угрупованню «Хезболла».

Зазначається, що додаткові звинувачення висунуті через кілька тижнів після того, як Матар відхилив пропозицію прокуратури, згідно з якою його засудили б до меншого терміну ув'язнення, якби він визнав себе винним.

Його також звинувачують у замаху на вбивство та нападі за атаку у 2022 році, в результаті якої британсько-американський письменник Салман Рушді залишився сліпим на одне око.

Адвокат Матара – Натаніель Бароне повідомив BBC, що його клієнт не визнає себе винним за новими звинуваченнями.

Сам Матар перебуває під вартою з моменту затримання після нападу на Рушді.

Як повідомлялося, у серпні 2022 року Салман Рушді зазнав численних ножових поранень під час виступу на літературному фестивалі у штаті Нью-Йорк.

Роман Рушді «Сатанинські вірші», написаний 1988 року, викликав обурення у багатьох мусульман, які побачили в книзі образу пророка Мухаммеда. Іранський аятола Рухолла Хомейні публічно прокляв Рушді та засудив його до смерті. За голову письменника в Ірані оголосили багатомільйонну винагороду.

Тривалий час письменник був змушений переховуватися, а його книжку заборонили в деяких країнах. Кілька років Рушді перебував під постійною охороною британської поліції. У 2002 році уряд Великої Британії отримав від Ірану негласні гарантії безпеки письменника, і охорону зняли.

Фото: GETTY IMAGES

Напад США Письменник Рушді

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь