Закупівлі для єдиного телемарафону є комплексними, серед яких не побачиш телесеріалів та іншого розважального контенту

З початку року єдиний телемарафон коштував українському бюджету 790 млн грн

© ТСН/youtube.com Серед свіжих пакетів закупівель є замовлення контенту для марафону та FREEDOM

Телевізійний “Єдиний марафон новин”, з якого фактично вийшло наразі Суспільне мовлення України, коштував українському бюджету з початку 2024 року 790 мільйонів гривень. Розрахунок закупівель опублікував перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

“З початку 2024 року це вже більше 790 млн грн. Це загальна сума 10 контрактів для створення контенту марафону “Єдині новини” та FREEDOM”, – зазначає перший заступник голови парламентського комітету.

Як приклад нових закупівель, він наводить червневу угоду держпідприємства “Мультимедійна платформа іномовлення в Україні”, що замовляє контент для єдиного марафону на 20,78 млн грн.

У закупівлях з’являється новація – комплексне придбання створення контенту. “Серіали окремо вже не закуповують – одразу по 80 млн грн зливають на контракт, а там вже і серіали, і розважальні програми всередині”, – пише Ярослав Железняк.

Раніше під час проведення дослідження, більшість журналістів зазначила, що в Україні в умовах воєнного стану зберігається свобода слова. Представники медіа оцінюють стан свободи слова в Україні у 2023 році у 6,4 бала за 10-бальною шкалою, де “1” – дуже погано, а “10” – дуже добре. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке проводив Центр прав людини ZMINA в співпраці з Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва. 62% респондентів вважають однією із форм цензури єдиний телемарафон, створений на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь