Кім Чен Ин планує приїхати до Путіна та обговорити постачання зброї до Росії – NYT

Кім Чен Ин планує приїхати до Путіна та обговорити постачання зброї до Росії – NYT - Фото

Кім Чен Ин та Володимир Путін у Владивостоці 2019 року (Фото: ЕРА)

Американська газета The New York Times з посиланням на анонімних офіційних осіб США та союзників пише, що диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин планує у вересні зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним для нібито обговорення ймовірного постачання до Росії більшої кількості зброї для війни проти України.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами джерел журналістів, Кім поїде з Пхеньяна, ймовірно, на броньованому поїзді, до російського Владивостока, де зустрінеться з Путіним. Видання також припускає, що північнокорейський диктатор може поїхати до Москви, проте це не точна інформація.

Путін хоче, щоб Кім погодився дати Росії артилерійські снаряди й протитанкові ракети, а лідер Північної Кореї хотів би, щоб РФ надала йому передові технології для супутників і атомних підводних човнів, посилається NYT на анонімного співрозмовника.

Зазначається, що обидва диктатори нібито прибудуть у кампус Далекосхідного федерального університету у Владивостоці для участі у Східному економічному форумі, який відбудеться з 10 до 13 вересня.

Кім також планує відвідати 33-й пірс, де швартуються військові кораблі Тихоокеанського флоту Росії. Однією з потенційних зупинок для Кіма після Владивостока є космодром Східний.

  • Ще у вересні 2022 року NYT повідомляла, що Росія закуповує снаряди у КНДР. Пхеньян це заперечує, радить “заткнутися” США.
  • 2 листопада в Білому домі заявили, що КНДР таємно постачає Росії снаряди.
  • Раніше в липні 2023-го глава військового відомства РФ Шойгу побував у КНДР, де зустрівся з колегою, а також з диктатором Кім Чен Ином. Ймовірно, їздив по снаряди.
  • Північнокорейська пропаганда заявила після цього, що Шойгу нібито сказав, що армія КНДР “стала найсильнішою у світі”.

Читайте також: Шойгу заявив, що співпраця Росії та КНДР “не несе загрози”. У Пентагоні відреагували

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь