Одесит удавав рятувальника, щоб корегувати удари РФ по місту. Йому світить довічне

Одесит удавав рятувальника, щоб корегувати удари РФ по місту. Йому світить довічне - Фото

Фото: СБУ

Служба безпеки України заявила про затримання жителя Одеси, який нібито вдавав із себе місцевого рятувальника-волонтера, щоб прибувати на місця ударів Росії по місту, фіксувати наслідки ворожих атак та корегувати нові. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними слідства, для того, аби “замаскувати” свої справжні наміри, чоловік вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів.

СБУ стверджує, що під виглядом рятувальника він приїжджав на місця “прильотів” нібито для розбору завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак та звітував про це російській воєнній розвідці.

За даними контррозвідки, ці дані окупанти використовували для планування нових атак на Одесу.

Фото: СБУ

Також він намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області, повідомляє СБУ.

СБУ встановила, що затриманим виявився 29-річний одесит, який раніше нібито входив до складу місцевого осередку нелегітимного “ленінського комуністичного союзу молоді”, був “зв’язковим” агента-спецпризначенця ФСБ, якого СБУ вивела з Придністровʼя і затримала на Одещині, а у травні 2014 року брав участь у провокаціях масових заворушень в Одесі.

Чоловіка заарештували, йому світить довічне.

  • В ніч проти 25 вересня Росія запустила по Україні 12 крилатих ракет типу “Калібр”, дві надзвукові протикорабельні ракети П-800 “Онікс” та 19 російсько-іранських дронів-камікадзе Shahed.
  • Тоді українська протиповітряна оборона збила майже всі цілі. Загарбники поцілили в Одесі у припортову інфраструктуру, пошкоджено морський вокзал, була пожежа в привокзальному готелі, який не працює кілька років.
  • Речник Повітряних сил пояснив, що для протидії ракетам “Онікс” необхідно знищувати їхні пускові установки у Криму.

Читайте також: Ракетна атака на Одесу. Є жертви, росіяни влучили у будинки, собор та автівки – фото

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь