Офіцер, який побив солдата, отримав півтора року дисбату

Офіцер, який побив солдата, отримав півтора року дисбату - Фото

Фото: ДБР

За матеріалами Держбюро розслідувань, Івано-Франківський міський суд виніс вирок офіцеру, який побив солдата строкової служби: 1,5 року тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців. Це сталося через “щире каяття” підсудного та те, що це його перше притягнення до відповідальності, повідомляє ДБР.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У середині квітня мережею стало ширитись відео, на якому офіцер нецензурно лається та завдає тілесних ушкоджень військовослужбовцю, пише відомство.

18 квітня у мережі з’явилось відео побиття офіцером Національної гвардії солдата-строковика в одній з військових частин в Івано-Франківській області.

Тоді було розпочато службове розслідування, розповіли LIGA.net у пресслужбі Західного територіального управління НГУ.

“Офіцер застосував силу до підлеглого після того, як солдат зробив йому зауваження за ненормативну лексику”, – з’ясувало слідство.

Після завершення розслідування, у травні було скеровано обвинувальний акт до суду.

Офіцера було визнано винним у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчиненому в умовах воєнного стану.

Суд призначив йому 1,5 року тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Таке рішення суд ухвалив, зважаючи на “щире каяття” обвинуваченого та те, що його притягнуто до відповідальності вперше, пише ДБР.

  • На початку березня ДБР розпочало розслідування інциденту, який стався у навчальному центрі військової частини на Житомирщині, коли офіцер побив солдата.
  • У липні на Рівненщині затримали керівників обласного та районного військкоматів, один з яких нібито побив підлеглого військовослужбовця та знущався з нього.
  • У серпні ДБР повідомило про підозру військкому одного з райвідділків Полтавщини: його звинувачують у жорстокому побитті свого підлеглого.

Читайте також: “Постачав амфетамін”. Підлеглий військкома з Рівного отримав підозру від ДБР: фото

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь