Поряд з Румунією вибухнуло судно, екіпаж каже, що через морську міну – CNN

Поряд з Румунією вибухнуло судно, екіпаж каже, що через морську міну – CNN - Фото

Судно Seama (Фото: Fleetmon)

Румунська влада повідомила про порятунок екіпажу вантажного судна Seama у Чорному морі після вибуху на відстані близько 40 км від берега, передає CNN. Екіпаж заявляє, що судно натрапило на міну, влада поки не підтверджує причини вибуху.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Ймовірно, судно натрапило на морську міну, повідомила румунська влада в середу, пише телеканал.

Румунське морське рятувальне агентство MRCC заявило, що 12 членів екіпажу зареєстрованого в Того, Африка, судна Seama були евакуйовані.

Вони доставлені для отримання медичної допомоги в порт Суліна біля кордону з Україною після вибуху, який стався на відстані близько 40 км від берега, пише CNN.

За попередньою інформацією, вибух стався у машинному відділенні судна.

“Екіпаж сповістив, що, на їхню думку, судно натрапило на міну, однак румунська влада заявила, що поки не підтвердила причину вибуху”, – пише CNN.

ДОВІДКА.

40 км – це приблизно 21 морська миля, тобто вибух відбувся за межами територіальних вод Румунії (вони завширшки 12 морських миль).

Водночас вибух відбувся у виключній економічній зоні держави: там дозволяється вільний прохід або перебування будь-яких іноземних плавальних чи літальних засобів, проходження чи діяльність яких, а також людська діяльність не суперечать нормам міжнародного морського права.

  • 16 вересня перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у Чорному морі: кораблі вже йдуть до українського порту.
  • З порту “Одеса” вранці 16 вересня вийшов балкер Puma. Це п’яте цивільне судно, яке скористалося новим транспортним коридором, відкритим після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. 
  • Другим, третім та четвертим кораблями, яким вдалося вийти з українських портів після припинення дії зернової угоди, стали судна з продукцією Групи Метінвест.
  • Після виходу з Чорноморської зернової ініціативи Росія почала атакувати українські порти як в районі Одеси, так і на Дунаї.

Читайте також: Ердоган просить G20 піти на поступки Росії для відновлення зернової угоди – Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь