Посол про настрої в Ізраїлі: Близько 80% — за Україну. Влада могла змінити свою позицію

Посол про настрої в Ізраїлі: Близько 80% — за Україну. Влада могла змінити свою позицію - Фото

Євген Корнійчук (Фото: скриншот з відео)

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що близько 80% громадян Ізраїлю підтримують Київ у війні проти російських окупантів. Про це він повідомив на брифінгу в Укрінформі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини За його словами, ізраїльське суспільство підтримує Україну з перших днів великої війни.

“До цього повномасштабного теракту в Ізраїлі ми проводили опитування громадської думки, ми знаємо, що близько 80% громадян Ізраїлю активно чи пасивно підтримували Україну”, – сказав Корнійчук.

Він зазначив, що з боку уряду країни “все було не так, як нам хотілося б, виходячи з побоювань ізраїльського керівництва щодо безпеки”.

“Необхідно розділяти позиції та підходи ізраїльських громадян та ізраїльського уряду, тому що більша частина ізраїльтян підтримувала Україну від початку повномасштабної війни”, — заявив посол.

Дипломат наголосив, що позиція уряду Ізраїлю щодо війни в Україні могла змінитися через атаку ХАМАС, оскільки Росія відкрито підтримує терористів.

  • 7 жовтня 2023 року терористи ХАМАС здійснили атаку на Ізраїль із сектора Гази та етноцид на півдні країни. В Ізраїлі загинули понад 1400 людей, були захоплені та вивезені до Гази не менш як 212 заручників.
  • Після атак із сектора Гази ЦАХАЛ б’є артилерією, ракетами та бомбами по об’єктах у цьому густонаселеному районі. Там, за непідтвердженими даними, загинули до 3000 людей, але цю цифру неможливо верифікувати.
  • 22 жовтня Ізраїль попередив мешканців північної частини сектора, що ті, хто не евакуюється з небезпечної зони, можуть бути ідентифіковані як посібники терористів.
  • Відставний американський генерал Петреус попереджає про наземну операцію в Газі: “Це може бути Могадишо на стероїдах”.
  • Військові Ізраїлю заявили, що можуть скасувати наземну операцію, якщо ХАМАС “беззастережно здасться”. Там уточнили, що війна може тривати місяці.

Дивіться відео: У секторі Гази загинули двоє українських дітей шести та дев’яти років

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь