В Пентагону нібито “закінчуються гроші” на зброю для України. Посол: Ризику немає, все вирішимо

В Пентагону нібито

Конгрес США (Фото: EPA)

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що ризик припинення фінансування з боку Вашингтона немає. Про це вона повідомила в інтерв’ю Укрінформу.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини За її словами, цьогоріч ухвалення американського бюджету на 2024 рік відбувається на тлі виборчої кампанії.

“Все це було зумовлено виключно внутрішніми американськими питаннями. Адже двопартійна підтримка України в обох палатах, над посиленням якої ми працюємо, у нас досі є. Про це свідчать голосування, що пройшли минулого тижня”, — сказала Маркарова.

Вона зауважила, що ризику припинення фінансування з боку США немає, оскільки важливо отримати кошти в основному бюджетному рішенні Конгресу.

Дипломат заявила, що провела багато зустрічей та переговорів із законодавцями США, які просили посилити допомогу Україні, а Білий дім активно працює над цим питанням.

Раніше Associated Press опублікувало лист Пентагону лідерам Сенату та Палати представників, у якому сказано, що у нього закінчуються гроші на заміну зброї, яку США відправили до України.

  • 30 вересня 2023 року обидві палати Конгресу США – Палата представників та Сенат – підтримали бюджетну резолюцію щодо фінансування федеральних витрат на наступні 45 днів. Текст резолюції не передбачає нового фінансування України до 17 листопада включно.
  • Білий дім просив Конгрес виділити для України $ 24 млрд до кінця 2023 року.
  • Востаннє Конгрес ухвалював допомогу Україні у розмірі $48 млрд у грудні 2022 року – до того, як республіканці взяли під свій контроль Палату представників.

Також читайте: Спікер Палати представників США: Пріоритет для мене — Америка. Але Україні я хочу допомогти

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь