Ватикан пояснив скандальне звернення Франциска. Кажуть: Мав на увазі “велику” культуру Росії

Ватикан пояснив скандальне звернення Франциска. Кажуть: Мав на увазі

Франциск (Фото: EPA)

Ватикан заявив, що папа римський Франциск не звеличував імперіалізм у своєму зверненні до російських католиків, де він почав розхвалювати імперське минуле РФ. Про це повідомив представник святого престолу Маттео Бруні, повідомляє Vatican News.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, Франциск своїм зверненням хотів “заохотити молодь зберігати і розвивати те позитивне, що є у великій російській культурній та духовній спадщині”.

“І аж ніяк не звеличувати імперіалістичну логіку і правителів, що згадуються для позначення певних історичних періодів”, — сказав Бруні.

Папа римський виступив перед учасниками Х Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі 25 серпня.

У своїй промові він сказав: “Ніколи не забувайте про спадщину. Ви – нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви – нащадки великої Матінки Росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам – дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами”.

  • На початку жовтня 2022 року Франциск звернувся до Путіна та Зеленського, запропонувавши “шукати умови для переговорів”.
  • 16 листопада під час недільної меси Франциск заявив, що просить Бога поквапитися з припиненням війни в Україні.
  • Пізніше він дав зрозуміти, що засуджує російського диктатора Володимира Путіна як винуватця, який розв’язав війну в Україні, хоч і не говорить цього прямо.

Читайте також: МЗС: З вуст папи римського свідомо або ні звучить пропаганда про “духовні скрепи”

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь