Умєров подав у відставку після Резнікова. Він — головний претендент на пост міністра оборони

Умєров подав у відставку після Резнікова. Він — головний претендент на пост міністра оборони - Фото

Рустем Умєров (Фото: Рустем Умєров/Facebook)

Голова Фонду державного майна Рустем Умєров написав заяву про відставку, він є кандидатом на посаду нового міністра оборони. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, Умєров подав заяву про звільнення до парламенту.

Він зазначив, що відставка буде розглянута на найближчому пленарному засіданні Ради.

Раніше у відставку подав міністр оборони Олексій Резніков.

Верховна Рада голосуватиме за відставку Резнікова та призначення на посаду міністра Умєрова цього тижня, повідомив глава фракції Слуга народу.

  • 3 вересня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський заявив про рішення зробити заміну міністра оборони: з Рєзнікова на Умєрова. За словами президента, Міноборони потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством загалом.
  • 31 серпня три джерела LIGA.net повідомили, що президент розглядає варіант призначити Резнікова послом України у Великій Британії, а міністром оборони – запропонувати призначити Умєрова.
  • 25 серпня Резніков запропонував парі за результатами розслідування УП та ЦПК про те, що оборонне відомство нібито закупило у турецької компанії літні куртки замість зимових за завищеною в декілька разів ціною. В умовах парі міністр зазначив, що піде у відставку, якщо ця інформація виявиться правдивою.

Читайте також: Інтерв’ю | Голова ФДМУ Рустем Умєров: Ми стали найбільшим управителем державних активів 

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь