Загарбники активізують незаконну мобілізацію в окупації, використають псевдовибори – ССО

Загарбники активізують незаконну мобілізацію в окупації, використають псевдовибори – ССО - Фото

Російські окупанти (Фото: EPA)

Створені окупантами у тимчасово окупованій Луганській області “військкомати” отримали вказівку пришвидшити заходи постановки на так званий військовий облік місцевих мешканців. Ймовірно, загарбники хочуть збільшити й прискорити темпи незаконної мобілізації та використають для цього псевдовибори на окупованих територіях, повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Зокрема, під час організованих РФ псевдовиборів планують уточнити списки осіб, що можуть потрапити під незаконну мобілізацію, пише відомство.

Саме з цією метою окупаційні адміністрації дозволили реєструватись на “виборчих дільницях” за допомогою будь-якого документа, що посвідчує особу, зокрема, українські паспорти та посвідчення водія, зауважує ЦНС.

У відомстві закликали оминати створені окупантами “виборчі дільниці” та за можливості залишити своє помешкання на період “осіннього загострення у ворога”.

  • 31 липня представник ГУР заявив, що з початку 2022 року Росія на окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 000 до 60 000 чоловіків.
  • 16 серпня ЦНС повідомив, що у тимчасово окупованій Горлівці, захопленій Росією у 2014 році, загинули понад 20 000 незаконно мобілізованих жителів.
  • 25 серпня ЦНС заявив, що окупанти почали повертати додому мешканців населених пунктів, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення, аби використати людей як “живий щит”.

Читайте також: Кремль вирішив вивезти більшість вагнерівців до Африки – Центр спротиву

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь