Очільник Одеської ОВА Кіпер розповів про підготовку пляжів до відкриття: вже завтра буде офіційний доступ

Очільник Одеської ОВА Кіпер розповів про підготовку пляжів до відкриття: вже завтра буде офіційний доступ

Олег Кіпер

КИЇВ. 10 серпня. УНН. На Одещині триває підготовка до відкриття пляжного сезону. Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Цитата

«Триває обстеження пляжів, на які в подальшому можна буде пускати людей. На сьогодні є три пляжі, які відповідають нормам щодо безпеки – мають укриття в пішій доступності. І вже завтра буде підписаний наказ щодо доступу відпочиваючих на ці пляжі. Наше завдання – забезпечити гідні умови для відпочинку та оздоровлення одеситів, гостей міста та області, військових та їх сімей.

І, що дуже важливо, безпека – повинні бути укриття, де відпочиваючі можуть перечекати повітряні тривоги. Активно працюємо над тим, аби це все було більш безпечно і більш контрольовано», – повідомив Кіпер.

Додамо

Також Кіпер прокоментував свій наказ, яким дозволив роботу закладів громадського харчування до 23:00. Обмеження залишаються лише по розважальним заходам: гучна музика, прожектори, дискотеки мають, як і раніше, закінчуватися до 22:00, уточнив очільник ОВА.

«Ми вирішили дати людям можливість ще годинку відпочити. Аби вони мали можливість допити келих вина і доїсти смачну вечерю. А ви знаєте, що в Одесі дуже смачна кухня. Даємо можливість людям відпочити і перезавантажитися.
А нашим підприємцям, які багато допомагають ЗСУ, даємо можливість трохи більше попрацювати, аби економічно підтримувати себе, область, державу, військових», – наголосив Кіпер.

Крім того, очільник ОВА розповів про стан підготовки Одещини до нового навчального року. За його словами, в Одесі близько 700 шкіл, половина з яких – вже обстежена і визначена такими, що відповідають критеріям безпеки.

«Більшість батьків виявили бажання, щоб діти ходили в школу. А ми повинні надати таку можливість. Тож іде масова перевірка – які школи забезпечені укриттями, аптечками і водою», – повідомив він.

До теми

У Військово-морських силах заявили, що пляжі Одеського регіону можливо убезпечити від мін. Також там спростували інформацію про можливість висадки ворожих десантів. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь