Рада підтримала ініціативу додати до ДПА історію та іноземну мову

Рада підтримала ініціативу додати до ДПА історію та іноземну мову

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №9046, який передбачає проведення державної підсумкової атестації для учнів 9 та 11 класів з 4 обов’язкових предметів. Про це УНН повідомляє з посиланням картку законопроекту.

Деталі

Парламент підтримав проект Закону про внесення змін до Закону України “Про повну загальну середню освіту” щодо обов’язкових результатів навчання”.

Згідно з документом, державна підсумкова атестація тепер буде включати не тільки українську мову та математику, а й історію України та іноземну мову.

У пояснювальній записці до документу йдеться, що, враховуючи величезну значимість знання історії України як об’єднавчого чинника всього українського народу, а також важливість вільного володіння кожним випускником школи хоча б однією іноземною мовою, перевірка знань з історії України та іноземної мови підвищить як якість викладання, так і якість вивчення цих навчальних предметів.

Нагадаємо

10 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №9046 щодо проведення ДПА для учнів 9 та 11 класів з 4 обов’язкових предметів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь