У Чернівцях відзначили 190-річчя Юрія Федьковича

У Чернівцях відзначили 190-річчя Юрія Федьковича Фото 08.08.2024 18:58 Укрінформ У Чернівцях 8 серпня відбулися урочистості з нагоди 190-річчя буковинського письменника Юрія Федьковича.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Чернівецької обласної ради, передає Укрінформ.

“У Чернівцях провели урочистості з нагоди 190-річчя Юрія Федьковича”, – йдеться в повідомленні.

В облраді зазначили, що біля пам'ятника письменнику зібралися представники місцевої влади, освітяни, члени товариства “Просвіта”, місцеві жителі.

Під час урочистостей нагородили лауреатів обласної премії імені Юрія Федьковича. Серед них буковинські митці, краєзнавці, науковці, духовенство та депутати обласної ради.

“Юрій Федькович був людиною, яка вірила у свій край, здобувала найкраще для нього. І сьогодні нас об'єднує його велика спадщина”, – сказав заступник голови облради Михайло Павлюк.

На кладовищі представники духовенства провели молебень біля могили Юрія Федьковича. А у літературно-меморіальному музеї письменника презентували інформаційно-ілюстративну брошуру “Там, де смереки тягнуться до зір…”.

Увечері в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука покажуть біографічний фільм про Юрія Федьковича та його внесок у літературу й культуру України, який зняв чернівецький режисер Іван Данілін.

Як повідомляв Укрінформ, у Луцьку з нагоди 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка біля його пам'ятника відбулась акція "Нас гуртують думи Кобзаря".

Фото: Чернівецька обласна рада 

Література Річниця Чернівці Письменник

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь