Зеленський схвалив зміни до закону щодо створення наглядової ради музею Голодомору

Зеленський схвалив зміни до закону щодо створення наглядової ради музею Голодомору 08.08.2024 18:36 Укрінформ Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це Верховна Рада України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Президент України підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду (№3884-ІХ)», – ідеться у повідомленні.

Верховна Рада 18 липня прийняла Закон про внесення змін до Закону України № 3884-ІХ «Про музеї та музейну справу».

У ВРУ зазначили, що «метою закону є створення законодавчих умов для здійснення контролю за діяльністю Національного музею Голодомору-геноциду в умовах повномасштабного вторгнення Росії».

Законом пропонується порядок формування та визначення повноважень наглядової ради й експертної ради музею, до складу яких мають увійти представники фахових й наукових груп, міжнародних організацій і нащадки жертв Голодомору.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному музеї Голодомору-геноциду відбулася офіційна передача вступної художньої концепції основної експозиції другої черги музею.

Фото: ОП

Голодомор Закон Зеленський Наглядова рада

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь